آشنایی با خواص تره فرنگی، سیلی از ویتامین و خاصیت!

خواص-تره-فرنگی-3

مقدمه:

تره فرنگی یا پوآرو با نام علمی Allium ampeloprasum گیاهی است از تیره نرگسیان که در مصر باستان گیاهی مقدس محسوب می شد. نقاشی های مربوط به دوران باستان به خوبی نشان می دهد این گیاه بخشی از رژیم غذایی مردم قوی‌هیکل مصر بوده است. در ادامه همراه یاتروس باشید تا با این گیاه عالی آشنا شویم.

تفاوت تره فرنگی با تره و پیازچه

ترکیبات تره فرنگی:

این گیاه دارای مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و دیگر آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئید فنولیک از قبیل کاروتین، زانتین و لوتئین است. و همچنین دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی از قبیل دیالیل دی سولفید، دیالیل تری سولفید و آلیل پروپیل دی سولفید می‌باشد.

این ترکیبات در اثر ضربه‌زدن به ساقه تره فرنگی یا له کردن و بریدن آن، در آن محل به آلیسین تبدیل می‌شوند. آلیسین دارای خواص آنتی‌بیوتیکی بی‌شماری از جمله اثرات ضدویروسی، باکتری، انگلی و قارچی می‌باشد. آلیسین ماده‌ای است که باعث جلوگیری از ریزش موی سر می‌شود. در رابطه با تأثیر آلیسین بر روی موی سر باید گفت که این ماده می‌تواند جریان خون به پوست سر را افزایش داده و فولیکول‌های آسیب‌دیدهٔ مو را احیا کند و باعث جلوگیری از ریزش مو شود.

چه ویتامین‌هایی در تره فرنگی وجود دارند؟

ویتامین آ، ویتامین ب ۱، ب 2، ب 6، ویتامین ب ۹ (اسیدفولیک)، ویتامین ث، ویتامین ئی، ویتامین کا.

طرز استفاده و مقدار مصرف:

از این گیاه معمولاً به‌عنوان سبزی در پخت‌وپز غذا استفاده می‌شود. در غذاهایی مثل سوپ، املت، کوکو، خورش و به‌صورت نپخته در سالاد نیز صرف می‌شود.

خواص دارویی به طور خلاصه:

مقوی دستگاه تنفس، دفع یبوست و بواسیر، ضدعفونی‌کننده قوی، ضدعفونی‌کننده مجاری تنفسی، خلط‌آور، تنظیم‌کننده کلسترول بد  خوب، پیشگیری از حمله قلبی در بیماران دیابتی.

پوآرو، جانشین سیر و پیاز!

فواید گیاه تره فرنگی یا همان پوآرو مانند خواص و فواید سیر و پیاز می‌باشد و برای سلامتی بسیار مفید است.

بر اساس تجربه دانشمندان گیاهان خانواده آلیوم کلسترول بد خون (LDL) را کاهش می‌دهند و کلسترول خوب خون ((HDL را که نقش مهمی در سلامتی بدن دارد افزایش می‌دهند.

چند کاربرد از خواص مهم تره فرنگی:

خوردن تره فرنگی پخته شده به همراه آب لزج آن بقایای مدفوع و سموم  روده را دفع می‌کند.

برگ‌های سبز تره فرنگی ضدعفونی‌کننده قوی می‌باشند و موجب تقویت دستگاه ریوی می‌شود و عفونت‌های مجاری تنفسی را رفع و به دفع ورم گلو کمک می‌کند.

خوردن خام تره فرنگی در سالاد بعد از غذا مانع از ترش کردن می‌شود، همچنین خاصیت خلط‌آور نیز دارد.

در طب سنتی از این گیاه برای درمان مشکلات تنفسی استفاده می‌شود گرچه خاصیت تصفیه‌کنندگی و ادرارآور بودن آن نیز موردتوجه است.

تره فرنگی توانایی خاصی در دفع اسیداوریک دارد و این ویژگی آن را تبدیل به غذایی مفید برای افراد مبتلا به نقرس یا آرتریت می‌کند.

اگر ادرارتان بند آمده است یا دچار ورم مثانه شده‌اید می‌توانید تره فرنگی را پخته و به‌وسیله یک ‌پارچه آن را به‌صورت مرهم (ضماد) گرم در زیر شکم قرار دهید.

املاح معدنی موجود در تره فرنگی:

آهن: مفید برای گلبول‌های قرمز خون

منیزیم: ضدسرطان و مفید برای اعصاب و تعادل عمومی بدن

گوگرد: برای مقابله با عفونت‌ها

سیلیس: برای رفع انعطاف استخوان‌ها و نرمی پوست.

منگنز: برای هضم و جذب بهتر غذا.

اسید فسفریک: تقویت‌کننده سیستم عصبی.

کلسیم: مقوی استخوان‌ها و متابولیسم عمومی بدن.

لطفا برای بازدید از محتوای علمی بیشتر پیج یاتروس را در اینستاگرام دنبال کنید و همچنین جهت خرید محصولات ارگانیک یاتروس می توانید از بخش فروشگاه یاتروس در سایت دیدن فرمایید.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال یا نیاز به کمک دارید؟