نسخه طب سنتی برای درمان لک و پیس و کک و مک

khushak (4)

مقدمه

در عصر حاضر نام گیاه زیبای «مازریون» به گوش کمتر کسی خورده است. این گیاه همچنین با نام های: هفت برگ، هشت رو، خالاما، خامالیوس، کانی رو، زیتون الارض، تابمک، کاملایا، توربیت، توربید، تورونگ، خوشک و میخک هندی شناخته می شود. در جنگلهای طوالش با نام دینوچال شناخته می شود. این گیاه یکی از گیاهان خودروی استان کرمانشاه می باشد همچنین در مناطق شمال غرب کشور و در جنگلهای طالش و کلاردشت و دینوچال و گلندرود و زیر آب به طور وحشی دیده می شود.

در ادامه با یاتروس همراه باشید تا با این گیاه و کاربردش برای درمان لک و پیسی و کک و مک آشنا شوید.

گیاه مازریون با گل و میوه

نام علمی مازریون:

نام علمی این گیاه Daphne mucronata می باشد که از تیره مازریونیان (Thymelaeaceae) محسوب می شود.

طبع و خلاصۀ خواص مازریون:

طبیعت گیاه مازریون گرم و خشک است. خواص این گیاه دارویی به طور خلاصه عبارتند از: از بین برنده لک و پیس و کک و مک، التیام زخم های ناسور (زخمی که آب کشیده و عفونی شده باشد)، تسکین دهنده درد دندان، برای درمان اگزما و درمان سفلیس.

نحوه استفاده برای درمان لک و پیس و کک و مک:

هر نوع از این گیاه را با گوگرد ترکیب کنید و سپس بر پوست ضماد (مرهم) کنید، یعنی مقدار کمی به آن آب اضافه کنید تا جایی که تبدیل به مایع غلیظی شود، سپس با پارچه آن را در محل کک و مک یا لک و پیسی روی پوست ببندید. توجه داشته باشید که استعمال خارجی این گیاه موجب قرمزی و تاول و سوزش پوست خواهد شد.

بهتر است از برگ این گیاه استفاده کنید به این صورت که برگ های تازه آن را خرد کنید و مدت کوتاهی در آب داغ قرار دهید و سپس با گورگرد ترکیب کرده و به ترتیبی که در اول پاراگراف گفته شد عمل کنید. برای جلوگیری از چسبیدن گیاه به پوست می توانید محل مورد نظر را با کمی روغن چرب نمایید. نهایت زمان ماندن مرهم روی پوست 2 الی 3 ساعت می باشد. و تا گرفتن نتیجه این عمل را به صورت یکبار در روز تکرار نمایید و در صورت مشاهده عوارض در حین این دستور العمل حتما با پزشک مشورت نمایید.

ملاحظات مهم در استفاده این گیاه:

این گیاه سمی است و استفاده از آن به عنوان دارو کم است و بیشتر به عنوان استعمال خارجی برای پوست به کار برده می شود و برای رفع لکه های پوست مفید است. در صورت کلی برای مصرف این گیاه حتی برای استعمال خارجی با پزشک مشورت کنید.

منبع:

برگرفته از دائرة المعارف مصور گیاهان دارویی، تالیف احمد حاجی شریفی-محمدرضا یزدی زاده.

لطفا برای دیدن مطالب مفید تکمیلی به پیج یاتروس در اینستاگرام مراجعه کنید. همچنین جهت بازدید از محصولات ما به فروشگاه یاتروس نیز سر بزنید.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال یا نیاز به کمک دارید؟